Bella Sorella

"Jouw schoonheid, onze zorg."

Veelgestelde vragen

Hieronder vind u een overzicht van de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.


Wimperextensions

 • Wat zijn wimperextensions?
  Wimperextensions zijn individuele (one-by-one) of meerdere haartjes (3D-Russian Volume) die door middel van een speciale lijm op de natuurlijke wimper worden bevestigd.
 • Wat kosten wimperextensions?
  Gemiddeld kost een nieuwe set one-by-one tussen de €35 en €75. De prijzen variëren per salon. Heeft de salon een pand gekocht/ gehuurd, personeel in dienst, hoe ervaren zijn de stylisten etc. Mocht u een styliste tegenkomen die tegen bodemprijzen extensions aanbiedt, pas hier dan goed mee op. Een nieuwe set voor €25 is niet realistisch. U kunt zich afvragen of de kwaliteit van plaatsen en de materialen dusdanig goed zijn dat uw eigen wimpers geen schade oplopen.
 • Wat mag ik niet doen met wimperextensions?
  De eerste 24 uur na plaatsing mag u de wimpers niet nat laten worden. (niet douchen, sporten/zweten, sauna en dergelijke). Na deze 24 uur kunt u alles weer doen met uw wimpers. Houd er rekening mee dat buik/zijslapen, ogen wrijven en bepaald productgebruik de levensduur van uw extensions zullen verkorten. Ook hebben extensions het in de vakantieperiode zwaar. Denk hierbij aan zweet, zonnebrand, chloor en zeewater etc. Tijdens de vakantie is extra goed verzorgen noodzaak. 
 • Zijn wimperextensions schadelijk voor mijn eigen wimpers?
  Nee. Mits ze goed geplaatst worden en u er zelf goede nazorg voor draagt is er niets aan de hand. De wimperextension belemmert de natuurlijke groeicyclus van de wimper niet. Wanneer de extensions verkeerd geplaatst worden, bijvoorbeeld met elkaar verlijmd, kan dit voor serieuze schade zorgen. Hierbij komen we weer terug op het punt onder 'wat kosten wimperextensions', als de prijzen te mooi zijn om waar te zijn is dit vaak ook zo. Een wimperstyliste is al snel 2 uur bezig met een nieuwe set, moet 21% BTW afdragen, inkoop van dure materialen kunnen bekostigen en er zelf nog een beetje aan verdienen. Neem dit mee in uw overweging bij welke stylist u uw wimperextensions wil laten plaatsen.
 • Waarom moet ik wimperextensions bij laten vullen?
  Heel gemiddeld gezien heeft een persoon tussen de 80 en 120 wimpers per oog. Per dag vallen er ongeveer 3 natuurlijke wimpers per oog uit. Als we dat omrekenen zijn er na 14 dagen 42 wimpers uitgevallen, en na 21 dagen 63 wimpers. Elke wimper heeft een groeicyclus van +/- 7 weken. Door deze snelle cyclus wisselen de wimpers dus in rap tempo. Hierdoor zul je gaten krijgen in jouw extensions, deze moet je laten opvullen.
 • Waarom blijven mijn extensions niet goed zitten?
  Helaas kan het bij sommige mensen voorkomen dat de extensions snel uitvallen en dus niet lang mooi zitten. Dit kan meerdere oorzaken hebben:
  - Natuurlijke wimpers zijn te kort/slap om de extension langere tijd te kunnen dragen.
  - Medicijngebruik. Bepaalde medicatie en antibiotica kunnen voor versnelde uitval zorgen.
  - Menstruatie, zwangerschap of menopauze. De uitval van de wimpers kan hormonaal worden beïnvloed. 
  - U heeft een vette huid, of vettige oogleden. Deze huidvetten komen door middel van zweten in de wimperaanzet terecht. Hierdoor laat de lijm versneld los.
  - U bent een buik of zijslaper. Door de wrijving van de wimpers langs uw kussen kunnen de extensions  losschieten.
  - U heeft zich niet aan de nazorg richtlijnen gehouden. 
 • Hoe zorg ik voor mijn wimperextensions?
  In de eerste 24 uur mag u praktisch niets doen met uw extensions (dus ook niet nat laten worden). Dit komt omdat de lijm van buiten naar binnen uithardt. De buitenste laag is al droog, van binnen moet hij nog opstijven. Daarna is het noodzaak dat u:

  - Elke ochtend en na het douchen uw wimpers borstelt met het kammetje dat u meekrijgt van de styliste.
  - Geen producten op oliebasis rondom uw ogen gebruikt.
  - De aanzet van uw wimpers goed schoonmaakt met water.
  - Oppast met watervaste producten rondom uw ogen. 
  - Probeert het wrijven in de ogen te beperken. 
 • Kan ik mijn wimperextensions zelf verwijderen?
  NEE! Dit is een bijzonder slecht idee. U loopt het risico uw eigen wimpers mee te verwijderen. Moet u met spoed uw wimpers laten verwijderen? (Doen bijvoorbeeld zeer of zorgen voor irritatie aan de oogrand) Bel dan even op 06-725681. Geen spoed? plan even een afspraak in, binnen 10 minuten zijn uw extensions op een verantwoorde wijze zonder schade aan te richten verwijderd. 
 •  Waarom kiezen mensen voor wimperextensions?
  Met wimperextensions ziet u er altijd 'opgemaakt' uit. Ook zorgen extensions voor een volle, glamoureuze look. 
 • Kan iedereen wimperextensions nemen?
  Ja, iedereen kan wimperextensions laten zetten. Het is echter wel zo, hoe voller, dikker en langer de natuurlijke wimpers zijn, hoe heftiger de extensions kunnen zijn. Iemand met weinig, dunne en korte wimpers moet met de one-by-one techniek niet rekenen op een lange volle set met dikke extensions. Wanneer er te lange of dikke extensions op een 'slappe' wimper worden geplaatst kan dit zorgen voor wimperschade/breuk. 
 • Hoe lang duurt het plaatsen van de extensions?
  Het plaatsen van de extensions neemt afhankelijk van de eigen wimpers anderhalf tot 2,5 uur in beslag. houd hier dus rekening mee in uw verdere dagplanning. 
 • Doet het zetten van wimperextensions pijn?
  Nee. Het zetten van wimperextensions mag geen pijn doen. Is dit wel het geval, licht dan gelijk uw wimperstyliste in.  Het kan wel zo zijn dat na het te snel openen van de ogen na het plaatsen van de extensions u een branderig gevoel ervaart. Dit komt door de lijmdamp die nog niet volledig is vervlogen. Een lichte oogirritatie kan hierna optreden en mag niet langer dan 24 uur aanhouden. 
 • Wat moet ik doen als ik allergisch blijk te zijn voor wimperextensions?
  Leg eerst de klachten die u ervaart voor aan uw styliste. Een irritatie kan vaak worden verward met een allergische reactie. Als uw styliste vaststelt dan het inderdaad een allergie betreft, zult u eerst naar uw huisarts moeten gaan voor medicatie tegen de allergie. Uw styliste mag de wimpers nooit direct verwijderen. De lijmremover kan de reactie in de eerste instantie verergeren. Wanneer uw klachten door de medicatie zijn afgenomen kunt u een afspraak maken met uw styliste om de wimpers te verwijderen. 
 • Kan ik mascara en eyeliner dragen met wimperextensions?
  Ja. Je kan mascara over jouw wimperextensions aanbrengen. Let hierbij wel op dat je het alleen op de uiteinden van de wimpers borstelt. Houd er ook rekening mee dat je door het schoonmaken van de mascara de extensions eraf kunt vegen. Kies dus liever niet voor een waterproof mascara. Het is wel noodzaak de wimpers goed mascaravrij te maken voor uw bezoek aan uw wimperstyliste. Dikke lagen mascara zijn moeilijk te verwijderen. Ook met eyeliner geldt, kies een milde variant. Wanneer je voor een waterproof versie kiest kan het moeilijk zijn om deze bij de aanzet van de wimpers goed schoon te krijgen. 


Lash Volume Lift / Lash Lift / Wimperlifting


 • Wat is wimperlifting?
  Bij een wimperlift behandeling worden uw natuurlijke wimpers tegen een siliconen rod geplakt in de uiteindelijke krulvorm van de wimpers. Hierna worden er 2 permanentvloeistoffen op uw wimpers aangebracht. De eerste zorgt ervoor dat de wimpers de krul van de rod aannemen, de tweede vloeistof zorgt ervoor dat deze krul 6 tot 9 weken blijft zitten. Hierna kunt u optioneel uw wimpers laten verven. Na de behandeling wordt er een keratine treatment op de wimpers aangebracht, welke daar 24 uur dient te blijven zitten.
 • Waarom zou je voor een wimperlifting kiezen in plaats van wimperextensions?
  De wimperlifting is vele malen minder onderhoud dan de wimperextensions. U hoeft niet dagelijks 2 keer te borstelen. Met make-up en reinigen hoeft u een stuk minder voorzichtig te zijn. Ook is de frequentie waarbij u terug moet komen voor een wimperlift een stuk lager. De extensions kunnen ineens veel uitval vertonen, omdat dat er niet mooi uitziet moet u om de 2 tot 3 weken terug komen voor een refill. De wimperlift groeit er geleidelijk aan uit. Dan is het aan u om de behandeling te herhalen of niet. 
 • Is een wimperlifting schadelijk voor de natuurlijke wimpers?
  Nee, Mits goed uitgevoerd door de styliste. Bij een wimperlifting worden de wimpers niet omhoog geknikt, zoals u wel met een wimperkruller doet, maar omhoog gebogen. Hierdoor wordt de toevoer van voedingsstoffen niet belemmerd. 
 • Er zijn diverse doe-het-zelf wimperlifting kits te koop. Kan ik dit ook thuis doen?
  Ja. U kunt ervoor kiezen om zelf thuis uw wimpers te liften. Houd er echter rekening mee dat vloeistoffen die bijvoorbeeld uit China komen, niet altijd/vaak niet in Nederland als zijnde 'goed' zijn getest. Het kan dus gebeuren dat u ernstige irritatie oploopt, of zelfs met verschroeide wimpers eindigt. Dit is nergens mee op te lossen. U kunt dus zelf thuis uw wimpers liften, maar gezien de schade die u hiermee uit onwetendheid kunt veroorzaken, raad ik het ten zeerste af. Het zijn en blijven permanentvloeistoffen waarmee u bij uw ogen te werk gaat. wees dus voorzichtig!
 • Kan ik allergisch zijn voor wimperlifting?
  In principe komen de vloeistoffen waarmee wordt gewerkt niet in contact met uw huid. Wanneer u na het plaatsen van de wimperlift een branderig gevoel ervaart, kan het zijn dat zich nog restanten van de vloeistoffen aan de wimperaanzet of op de waterrand bevinden. Wat u het beste kunt doen wanneer u hier last van heeft, is met een nat wattenstaafje langs de waterrand schoonmaken. in 9 van de 10 gevallen is de irritatie hiermee verholpen. 
 • Kan ik mascara en eyeliner dragen met een wimperlift?
  Ja. De eerste 24 uur dient het keratinemasker in de wimpers te trekken. In deze tijd mag je dus niet douchen of op andere manieren jouw wimpers nat maken. Na deze 24 uur kun je met een gerust hart mascara of eyeliner aanbrengen.
 • Kan ik allergisch zijn voor de wimperverf?
  Ja. U kunt allergisch zijn voor wimperverf. De resorcinol-allergie en PPD-allergie. 
  Mocht u niet zeker weten of u allergisch bent, neem dan eerst even contact met ons op. U kunt altijd vrijblijvend langskomen voor een patch-test.


Wenkbrauwen waxen, epileren, verven en knippen.


 • Kan ik allergisch zijn voor de wax?
  Bella Sorella werkt met een natuurlijke wax. Deze bestaat uit suiker, citroensap en water. Mocht je dus geen allergie hebben voor deze bestanddelen is er niets aan de hand.
 • Wat gebeurd er als ik mijn wenkbrauwen laat epileren?
  Bij Bella Sorella wordt er met epileren NOOIT iets veranderd aan de wenkbrauwvorm zonder te overleggen. U hoeft dus niet bang te zijn dat u met veel dunnere wenkbrauwen de salon verlaat dan gewenst. Bij het epileren worden de haartjes die zich buiten de oorspronkelijke haarlijn bevinden weggeplukt. 
 • Waarom waxen in plaats van epileren?
  Het waxen van de wenkbrauwen gaat vaak samen met epileren. De wax zorgt ervoor dat overtollige donshaartjes ook verwijderd worden. Deze zijn met een pincet moeilijker te verwijderen. Omdat we de wax niet strak langs de wenkbrauwen zetten, worden de overige haartjes buiten de haargrens nadien nog met een pincet verwijderd. 
 • Kan ik allergisch zijn voor wenkbrauwverf?
  Ja. U kunt allergisch zijn voor wenkbrauwverf. De resorcinol-allergie en PPD-allergie. 
  Mocht u niet zeker weten of u allergisch bent, neem dan eerst even contact met ons op. U kunt altijd vrijblijvend langskomen voor een patch-test.
 • Hoe worden mijn wenkbrauwen geknipt?
  Iedereen kent wel verhalen over verkeerd geknipte wenkbrauwen. Veel mensen knippen ze zelf thuis zonder dat ze verstand van de technieken hebben. Bij Bella Sorella knippen we de wenkbrauwen zo, dat de vorm niets veranderd en er nooit te veel wordt weggeknipt. U hoeft dus niet bang te zijn voor gaten en happen uit de wenkbrauw.